Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.3 din 2006  
         
  Articol:   DEZVOLTAREA ISTORICĂ A CONCEPTULUI DE SOLIDARITATE / DIE GESCHICHTLICHE ENTWICKLUNG DES SOLIDARITÄTSBEGRIFFES.

Autori:  BOGDAN BLAGA.
 
       
         
  Rezumat:  Evoluţia istorică a conceptului de solidaritate. În zilele noastre se vorbeşte tot mai mult despre solidaritate. Acest concept este utilizat în contexte diferite fie că este vorba de programe politice, fie în cazul unor catastrofe naturale sau situaţii extreme şi nu în ultimul rând în discursul unor lideri religioşi. Însă acest termen nu este unul de dată recentă, ci are o lungă şi „colorată’’ istorie. Prezentul articol îşi propune să investigheze istoria evoluţiei acestui termen, reliefând diversele accepţiuni şi utilizări conferite acestuia. Acest articol se doreşte a fi primul dintr-o serie, care vizează problematica solidarităţii, aşa cum se reflectă ea în doctrina socială a Bisericii catolice, dar şi accepţiunea acestui termen în societatea românească post-comunistă.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă