Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.3 din 2006  
         
  Articol:   ISUS ÎNVIAT APARE DISCIPOLILOR DE LA EMAUS – (LC 24,13-35) – SECVENŢĂ DIDACTICĂ / L’APPARITION AUX DISCIPLES D’EMMAÜS (LC 24,13-35) PROPOSITION D’UNE SEQUENCE DIDACTIQUE.

Autori:  NICOLETA SIMONA MARŢIAN.
 
       
         
  Rezumat:  Isus înviat apare discipolilor de la Emaus – Lc 24,13-35 – secvenţă didactică. O secvenţă didactică este un demers complex care se poate dezvolta pe parcursul mai multor ore de predare. Exemplul propus în articolul de faţă, ce are ca punct de plecare prelucrarea unui text biblic, face parte dintr-un parcurs amplu al cărui obiectiv general este aprofundarea textelor biblice în cadrul orelor de religie. Episodul întâlnirii lui Isus cu discipolii de la Emaus vrea să ne facă să descoperim că orice întâlnire cu Mântuitorul ne schimbă viaţa. Prin mijloace specifice, o oră de curs care dezbate această temă îi va pune pe elevi în situaţia de a-şi înţelege mai bine propria existenţă şi relaţia cu Dumnezeu, fiind apoi capabili să recitească textul din această perspectivă.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă