Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.3 din 2004  
         
  Articol:   INTRODUCERE IN PROBLEMATICA PICTURII CREŞTINE TIMPURII. CATEVA ASPECTE TEOLOGICE ALE REPREZENTǍRILOR CREŞTINE DIN PRIMELE TREI SECOLE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Introduction dans la question de la peinture chretienne primaire. Quelques aspects theologiques des images chretiennes des trois premiers siecles. Afin d’etudier la signification theologique de la peinture chretienne primaire, il est necessaire tout d’abord de traiter quelques questions liees a la datation des images et au contexte historique et culturel ou celles-ci ont apparu. Il est tres important dans ce contexte de traiter la question de l’autorite de Jesus et de ces disciples, qui ont suscite bien de controverses dans le milieu juif.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă