Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.3 din 2004  
         
  Articol:   CONSIDERAŢII CU PRIVIRE LA ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA PAROHIILOR GRECO-CATOLICE HAŢEGANE IN A DOUA JUMĂTATE A SECOLULUI AL XIX-LEA.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Quelques aspects concernant l’organisation et le fonctionnement des paroisses greco-catholiques de la region de Hateg durant la seconde moitie du XIXe siecle. L’autrice presente le vicariat greco-catholique de la region de Hateg entre 1853 et 1903. Un travail intense et bien de dispositions ont ete necessaires pour l’organisation et l’administration de cette partie du Diocese greco-catholique de Lugoj. Celui-ci etait organise en quatre unites administratives (Hateg, Gradiste, Pui et Vulcan), dont seulement deux fonctionnaient en realite: Hateg et Pui, en comptant 26 paroisses, 12 filiales et un nombre de 13.416 fideles.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă