Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.3 din 2004  
         
  Articol:   SCURT EXCURS AL ISTORIEI GENERALE A IEZUIŢILOR, APARIŢIA ŞI ACTIVITATEA GENERALĂ A MISIUNIILOR, IN ROMANIA. VIAŢA, REZISTENŢA ŞI MISIONARISMUL COMUNITĂŢII IEZUITE LA GHERLA, IN PERIOADA REGIMULUI TOTALITAR COMUNIST.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  La mission jesuite de Roumanie durant la premiere etape de la persecution communiste contre l’Eglise Roumaine Unie. L’article traite, dans le style de l’histoire orale, de l’activite de la communaute jesuite de Roumanie qui etait retenue a Gherla entre 1950-1956. L’article debute pourtant avec une longue presentation de l’histoire de l’ordre jesuite des son commencement, en y etant inserees meme des sequences de la vie de son fondateur, Ignace de Loyola. Il y presente aussi des aspects de l’histoire de l’ordre en Roumanie. La partie finale, tres consistante d’ailleurs, s’occupe proprement-dit des membres de l’ordre exiles a Gherla et de leur activite. L’auteur offre aussi une liste avec les noms des freres jesuites et des liaisons etablies entre eux.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă