Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.3 din 2002  
         
  Articol:   RECENZII - TOBIAS HOFFMANN, CREATURA INTELLECTA. IDEI ȘI POSSIBILIA LA DUNS SCOTUS, VĂZUTE DE FRANZ VON MAYRONIS, PONCIUS ȘI MASTRIUS, ASCHENDORF VERLAG, MÜNSTER 2002, (CONTRIBUȚII LA ISTORIA FILOSOFIEI ȘI TEOLOGIEI EVULUI MEDIU. SERIE NOUĂ. VOL. 60), 356P. /TOBIAS HOFFMANN, CREATURA INTELLECTA. DIE IDEEN UND POSSIBILIEN BEI DUNS SCOTUS MIT AUSBLICK AUF FRANZ VON MAYRONIS, PONCIUS UND MASTRIUS, ASCHENDORFF VERLAG, MÜNSTER 2002, (BEITRÄGE ZUR GESCHICHTE DER PHILOSOPHIE UND THEOLOGIE DES MITTELALTERS. NEUE FOLGE. BAND 60), 356 P..

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  O prejudecată des întâlnită în legătură cu filosofia medievală e aceea conform căreia aceasta nu există de fapt, ea fiind mai degrabă teologie, de aici şi stranietatea pe care o simţim în faţa operelor acestei perioade, totala lor alteritate. Lucrarea lui Tobias Hoffmann ne arată că şi dacă lucrurile ar sta astfel, unele din problemele teologiei îşi pot găsi un loc binemeritat în filosofie.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă