Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.2 din 2010  
         
  Articol:   FOCUL ÎN RAPORT CU DUMNEZEIREA. TERMINOLOGIE, SENSURI, TEXTE SEMNIFICATIVE ÎN VECHIUL TESTAMENT / FUOCO IN RELAZIONE ALLA DIVINITÀ. TERMIONOLGIA, SENSI, TESTI SIGNIFICATIVI NELL’ANTICO TESTAMENTO.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Articolul îşi propune să identifice, pornind de la câteva „cuvinte-cheie” ale vocabularului biblic (de la terminologia greacă pentru LXX şi aceea ebraică pentru TM, acele texte veterotestamentare în care focul se află în raport cu Dumnezeirea. Articolul presupune mai apoi o analiză asupra diferitelor categorii de texte, aprofundând rolul teofaniilor, a focului în istoria lui Israel, a focului care-l desemnează pe Dumnezeu. În concluzii sunt rezumate principalele funcţii şi atribute ale focului în Vechiul Testament.

Cuvinte cheie: Dumnezeu, foc, Vechiul Testament, teofanie
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă