Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.2 din 2009  
         
  Articol:   AUGUSTIN RAMAZANI BISHWENDE, PENTRU O ECLESIOLOGIE TRINITARA IN POSTMODERNITATE SI GLOBALIZARE / POUR UNE ECCLÉSIOLOGIE TRINITAIRE DANS LA POSTMODERNITÉ ET LA MONDIALISATION, L’HARMATTAN PARIS 2008, T. I: DE R. BELLARMIN, À Y. CONGAR, 268 P.; T. II: DE LA DECONSTRUCTION A LA RECEPTION DE VATICAN II, 300 P..

Autori:  ALIN SEBASTIAN TAT.
 
       
         
  Rezumat:  Augustin Ramazani Bishwende este cercetător în domeniul teologiei şi autorul mai multor lucrări despre un posibil model ecleziologic specific african. Cartea de faţă îşi propune să ofere o sinteză istorică a principalelor viziuni asupra Bisericii în timpurile moderne. Ar putea fi comparată cu studiile de istoria ecleziologiei ale lui Yves Congar, fără însă a avea acelaşi grad de tehnicitate.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă