Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.2 din 2009  
         
  Articol:   CELULELE STAMINALE ŞI CLONAREA UMANĂ – NOI FORME DE A CĂUTA NEMURIREA TRUPEASCĂ.

Autori:  ANDREI CLAUDIU HRIŞMAN.
 
       
         
  Rezumat:  În societatea contemporană, „liberală şi democrată”, suntem martorii unei noi lumi fără Dumnezeu care, încet, se transformă într-un loc dezumanizat. Valorile morale nu mai sunt aceleaşi pentru toţi, iar imoralitatea este un concept aproape abstract; astăzi, unele acte imorale sunt considerate „acte de drept”, relativizate până la extrem, nemaifiind considerate păcate. Imortalitatea corporală s-a transformat într-un mit pentru care mulţi sunt dispuşi să sacrifice tot ceea ce deunăzi aveau o valoare incontestabilă şi universală. Celulele staminale (suşă) embrionare sau adulte, clonarea umană reproductivă sau terapeutică, sunt doar un mijloc prin care se caută mult doritul scop utopic: nemurirea trupească şi tinereţea veşnică. În faţa acestor probleme ne vedem constrânşi să recunoaştem că este imposibil să tratăm în mod exhaustiv aceste teme actuale de bioetică şi ne propunem să depăşim discursul teoretic, ajungând la o autentică dezbatere interdisciplinară.

Cuvinte cheie: Bioetică, celulele stem embrionare, celule „adulti”, clonare reproductivă, clonare terapeutică, mitul corpului perfect.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă