Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.2 din 2008  
         
  Articol:   RAPORTURILE DINTRE BISERICĂ ŞI STAT POTRIVIT FUNDAMENTELOR CONCEPŢIEI SOCIALE A BISERICII ORTODOXE RUSE / LE RELAZIONI TRA CHIESA E STATO SECONDO I FONDAMENTI DELLA CONCEZIONE SOCIALE DELLA CHIESA ORTODOSSA RUSSA.

Autori:  DUMITRU MARIUS CERGHIZAN.
 
       
         
  Rezumat:  Raporturile dintre Biserică şi Stat potrivit Fundamentelor concepţiei sociale a Bisericii ortodoxe ruse. Primul document de doctrină socială intitulat Fundamentele concepţiei sociale a Bisericii ortodoxe ruse a fost aprobat de Sfântul Sinod al aceleiaşi Biserici, la Moscova în anul jubiliar 2000. Acest document ne oferă principiile fundamentale referitoare la relaţiile dintre Biserică şi stat, relaţie asupra căreia m-am oprit în articolul de faţă. Doctrina socială poate fi un punct de întâlnire dintre ortodocşi şi catolici, dintre Occident şi Orient pentru ca Europa să poată respira cu adevărat cu cei doi plămâni ai săi.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă