Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.2 din 2008  
         
  Articol:   DISCURSURILE SFÂNTULUI PĂRINTE IOAN PAUL AL II-LEA ÎN UNIVERSITĂŢILE LUMII / I DISCORSI DEL SANTO PADRE GIOVANNI PAOLO II NELLE UNIVERSITÀ DEL MONDO.

Autori:  CLAUDIA-MARIA UDRESCU.
 
       
         
  Rezumat:  Discursurile sfântului părinte Ioan Paul al II-lea în universităţile lumii. Sfântul părinte papa Ioan Paul al II-lea a dedicat mare parte din pontificatul său întâlnirilor cu tinerii, adresându-se reprezentanţilor diferitelor universităţi din lumea întreagă sau vizitând direct universităţile pentru a duce mesajul său dedicat în special generaţiei tinere. În acest articol am parcurs teme din câteva din discursurile sfântului părinte elaborate cu ocazia acestor întâlniri, în care este reamintită vocaţia profesorilor, misiunea universităţii, datoriile pe care tinerii studenţi le au în faţa propriului viitor, valorile pe care tinerii trebuie să le cultive în viaţa academică. Ioan Paul al II-lea, dincolo de misiunea pontificală, a vorbit în numele experienţei personale, de profesor-maestru în universităţile poloneze. Univers fără limite, universitatea trebuie să formeze şi să educe pe cei care o frecventează.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă