Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.2 din 2008  
         
  Articol:   FOCUL ÎN LEGĂTURĂ CU DIVINITATEA. POSIBILE IZVOARE AL TEXTULUI FP. AP. 2 ÎN CARTEA APOCRIFĂ A LUI ENOH? / FUOCO IN RELAZIONE ALLA DIVINTA. POSSIBILI FONTI DEL TESTO AT 2 NEL LIBRO DI ENOC?.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Focul în legătură cu Divinitatea. Posibile izvoare al textului Fp Ap 2 în cartea apocrifă a lui Enoh? Articolul Focul în legătură cu Divinitatea. Posibile izvoare al textului Fp Ap 2 în cartea apocrifă a lui Enoh? îşi propune o cercetare pe texte intertestamentare cu scopul de a descoperi posibile izvoare ale redactărilor textelor NT, fără a exclude, evident, lucrarea harică a inspiraţiei divine.În afara cărţilor incluse în canonul Sfintei Scripturi, care face parte din fundamentul credinţei creştine, există un tezaur mai puţin cunoscut şi mai puţin valorificat: literatura intertestamentară. Sunt scrieri compuse de diferiţi autori şi redactori în perioada cuprinsă dintre secolele III î.C. şi II d.C., care fără a fi considerate texte inspirate sunt importante pentru critica textuală, pentru paleografie, pentru morfologia ebraică, pentru istoria textelor sacre ale VT şi pot ajuta cercetarea textelor NT. S-ar putea afirma că îndeplinesc rolul de „punte” între VT şi NT.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă