Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.2 din 2008  
         
  Articol:   FOCUL ÎN LEGĂTURĂ CU DIVINITATEA. POSIBILE IZVOARE AL TEXTULUI FP AP 2 ÎN LITERATURA IUDEO-ELENISTICĂ? / FUOCO IN RELAZIONE ALLA DIVINITA. POSIBILI FONTI DEL TESTO AT 2 NELLA LETTERATURA GIUDEO-ELLENISTICA?.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Focul în legătură cu Divinitatea. Posibile izvoare al textului Fp Ap 2 în literatura iudeo-elenistică?. Articolul Focul în legătură cu Divinitatea. Posibile izvoare al textului Fp Ap 2 în literatura iudeo-elenistică? îşi propune o cercetare pe texte intertestamentare cu scopul de a descoperi posibile izvoare ale redactărilor textelor NT, fără a exclude, evident, lucrarea harică a inspiraţiei divine. Scrierile incluse în categoria „literatura intertestamentară” nu sunt incluse în canonul Sfintei Scripturi. Ele sunt compuse de diferiţi autori şi redactori în perioada cuprinsă dintre secolele III î.C. şi II d.C., fără a fi considerate texte inspirate sunt importante pentru critica textuală, pentru paleografie, pentru istoria textelor sacre ale VT şi pot ajuta cercetarea textelor NT. S-ar putea afirma că îndeplinesc un rol de „punte” între VT şi NT.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă