Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.2 din 2007  
         
  Articol:   REFLECTAREA CONCEPTULUI DE SOLIDARITATE ÎN CONSTITUŢIA PASTORALĂ GAUDIUM ET SPES / DIE WIDERSPIEGELUNG DES SOLIDARITÄTSBEGRIFFS IN DER PASTORALKONSTITUTION GAUDIUM ET SPES.

Autori:  BOGDAN BLAGA.
 
       
         
  Rezumat:  Reflectarea conceptului de solidaritate în constituţia pastorală Gaudium et spes. Acest articol este al doilea dintr-o serie care îşi propune să investigheze detaliat conceptul de solidaritate. Constituţia pastorală Gaudium et spes este o creaţie originală a conciliului Vatican II. În sine ea nu este un document social, însă în reflecţia ei asupra practicii Bisericii conţine afirmaţii fundamentale şi necesare dezvoltării doctrinei sociale a Bisericii. Documentul încurajează toţi oamenii, toţi actorii sociali şi politici, ca printr-un dialog frăţesc şi caracterizat de iubire, să participe la realizarea unei lumi mai bune şi drepte. Constituţia cere credincioşilor catolici deschiderea de a învăţa de la credincioşii de alte confesiuni şi religii, precum şi de la atei, fiecare aducând o contribuţie proprie la acest process dinamic de reconfigurare a lumii.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă