Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1-2 din 2022  
         
  Articol:   L’ATTACCAMENTO SPIRITUALE AL SANTO PADRE NELLA CHIESA GRECO-CATTOLICA DI ROMANIA / ATAȘAMENTUL SPIRITUAL FAȚĂ DE SFÂNTUL PĂRINTE PAPA ÎN BISERICA GRECO-CATOLICĂ DIN ROMÂNIA.

Autori:  ANTON RUS.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/theol.cath.2022.10

Published Online: 2022-12-30
Published Print: 2022-12-30
pp. 179-212

VIEW PDF

FULL PDF

REZUMAT: Atașamentul spiritual față de Sfântul Părinte Papa în Biserica Greco-Catolică din România. Studiul de față surprinde atitudinea credincioșilor greco-catolici români față de persoana Papei. Atitudinea respectivă se reflectă în relațiile care au existat de-a lungul istoriei între Pontifii Romani și Biserica Greco-Catolică de pe teritoriul actualii Românii. Pe de o parte, există diferite intervenții pontificale în favoarea românilor uniți cu Biserica Romei, iar pe de altă parte regăsim atitudini care determină în greco-catolicii români mărturii puternice care ating chiar nivelul sacrificiului suprem pentru adevărul biblic al primatului petrin.

Cuvinte-cheie: devoțiune, papa de la Roma, primatul petrin, Biserica Greco-Catolică din România.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă