Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1-2 din 2021  
         
  Articol:   [OMUL] REBEL SAU COLABORATOR AL LUI DUMNEZEU? HILDEGARD VON BINGEN DESPRE O ABORDARE CONVERTITĂ A CREAȚIEI / REBELL ODER MITARBEITER GOTTES? HILDEGARD VON BINGEN ZU EINEM BEKEHRTEN UMGANG MIT DER SCHÖPFUNG.

Autori:  MAURA ZÁTONYI.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/theol.cath.2021.10

Published Online: 2021-12-15
Published Print: 2021-12-30
pp. 221-231

VIEW PDF

FULL PDF

[Omul] Rebel sau colaborator al lui Dumnezeu? Hildegard von Bingen despre o abordare convertită a Creației. Hildegard von Bingen (1098-1179) descrie urmările distrugerii naturii în imagini surprinzător de actuale. Totodată, ea arată care sunt căile care conduc spre schimbarea în bine. În loc să se răzvrătească împotriva lui Dumnezeu și a Creației, omul este invitat să se situeze în mijlocul Creației. Ascultarea îi dă omului libertatea să adopte un comportament adecvat față de Creație. Astfel, el poate să răspundă iubirii lui Dumnezeu și să acționeze cu responsabilitate în lume.

Cuvinte-cheie: Hildegard von Bingen, creația, iubirea lui Dumnezeu, libertatea, rațiunea, responsabilitatea, uitarea de Dumnezeu, pocăința, existența creaturilor, ascultare
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă