Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1-2 din 2021  
         
  Articol:   RECEPTAREA MARTIRILOR DIN ALGERIA IN ARGENTINA PRIN INTERMEDIUL POEZIEI ȘI AL TEATRULUI / LA RECEPTION EN ARGENTINE DES MARTYRS DE L’ALGERIE À TRAVERS LA POÉSIE ET LE THÉÂTRE.

Autori:  CECILIA AVENATTI DE PALUMBO.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/theol.cath.2021.01

Published Online: 2021-12-15
Published Print: 2021-12-30
pp. 7-32

VIEW PDF

FULL PDF

Receptarea martirilor din Algeria în Argentina prin intermediul poeziei (Christophe Lebreton) și al teatrului (Pierre Claverie, Adrien Candiard). Scopul acestui articol este de a prezenta receptarea martirilor din Algeria în Argentina ca o mărturie a libertății Spiritului, prin intermediul poeziei lui Christophe Lebreton și al piesei de teatru Pierre și Mohamed a lui Adrien Candiard. În primul rând, vom prezenta itinerariul acestei întâlniri interculturale. În al doilea rând, pornind de la gândurile lui Hans Urs von Balthasar, Piero Coda și Christoph Theobald, vom dezvolta o interpretare interdisciplinară prin implicarea literaturii, esteticii și teologiei într-un dialog, pentru a propune ospitalitatea ca stil de sfințenie în postmodernitate.

Cuvinte-cheie: ospitalitate - Hans Urs von Balthasar - Christoph Theobald - Christophe Lebreton - Pierre Claverie
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă