Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1-2 din 2017  
         
  Articol:   CONCEPŢIA FUNDAMENTATĂ CRISTOLOGIC A LUI KARL BARTH DESPRE ANGAJAREA ECUMENICĂ / KARL BARTH’S CHRISTOLOGICALLY-GROUNDED UNDERSTANDING OF THE ECUMENICAL TASK.

Autori:  BRUCE L. MCCORMACK.
 
       
         
  Rezumat:  Concepţia fundamentată cristologic a lui Karl Barth despre angajarea ecumenică. În acest studiu doresc să demonstrez trei idei privitoare la tema Barth și ecumenismul. Mai întâi, că Biserica are mereu nevoie de convertirea la Domnul întrucât nicio biserică nu a ajuns încă la destinație. În al doilea rând, întrucât unitatea se află în viitor, cei care practică teologia nu trebuie să se simtă constrânși de vechile moduri de a o face, mai ales de acelea mai degrabă filosofice decât teologice. În al treilea rând, aggioramento nu înseamnă supunerea Bisericii la modele culturale ale timpului, ci a lăsa suflarea Spiritului să ne convertească la o mai mare fidelitate față de Domnul Bisericii.

Cuvinte-cheie: Barth, ecumenism, eclesiologie, unitatea creștinilor, aggiornamento, dialog catolic-protestant.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă