Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1-2 din 2015  
         
  Articol:   DEVOŢIUNEA LA PREASFÂNTA INIMĂ A LUI ISUS ŞI PRACTICA PRIMEI VINERI ÎN BISERICA GRECO-CATOLICĂ DIN ROMÂNIA (1918-1948)/LA DEVOZIONE AL SACRO CUORE DI GESÙ E LA PRATICA DEL PRIMO VENERDÌ DEL MESE NELLA CHIESA GRECO-CATTOLICA DELLA ROMANIA (1918-1948).

Autori:  ANTON RUS.
 
       
         
  Rezumat:  Devoţiunea la Preasfânta Inimă a lui Isus şi practica primei vineri în Biserica Greco-Catolică din România (1918-1948). Studiul de faţă are ca obiectiv analiza prezenţei acestei devoţiuni, specifică modelului romano-catolic occidental, în mediul religios greco-catolic românesc. Lucrarea cercetează factorii determinanţi ai apariţiei şi asumării devoţiunii, perioada cronologică, modalităţile de răspândire, scopul sau motivaţiile, bibliografia românească a temei, dificultăţile şi obiecţiile existente. Concluziile sintetizează rezultatele cercetării.

Cuvinte-cheie: spiritualitate, devoţiune, Preasfânta Inimă a lui Isus, teologie, rugăciune, Biserica Greco-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Biserici-Răsăritene, greco-catolicism, formare-spirituală
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă