Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1-2 din 2014  
         
  Articol:   MUTUUM DARE NIHIL INDE SPERANTES: RECEPTAREA IUS ECCLESIAE LA PĂRINŢII BISERICII, ÎN LEGISLAŢIA SINODALĂ ŞI CONCILIARĂ.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Mutuum dare nihil inde sperantes: receptarea ius ecclesiae la Părinţii Bisericii, în legislaţia sinodală şi conciliară. Creştinismul a condamnat în mod consecvent camăta. Spre deosebire de tradiţia iudaică, unde practicarea cametei era permisă numai faţă de duşmani, Evanghelia evidenţiază principiul împrumutului fără a se cere nimic în schimb, în deplinul respect faţă de principiile creştine ale caritas şi Misericordia.

Cuvinte-cheie: camătă, dobânzi legale, împrumut cu dobândă, drept bisericesc, Bisericile orientale şi latină, îndurare, caritas.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă