Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1-2 din 2012  
         
  Articol:   FAMILIA, CALE A BISERICII ÎN ÎNVĂŢĂTURA PAPEI IOAN PAUL AL II-LEA ŞI A PAPEI BENEDICT AL XVI-LEA / LA FAMIGLIA, CAMMINO DELLA CHIESA NEL MAGISTERO DEL PAPA GIOVANNI PAOLO II E DEL PAPA BENEDETTO XVI.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   Familia, cale a Bisericii în învăţătura papei Ioan Paul al II-lea şi a papei Benedict al XVI-lea. În lumina gândirii lui Ioan Paul al II-lea, este important să înţelegem că familia creştină este şcoala la care se poate auzi chemarea la iubire şi învăţa iubirea, potrivit unei cadenţe care descrie itinerarul său educativ: a ne recunoaşte drept fii, amintindu-ne de darul originar primit prin intermediul părinţilor de la însuşi Dumnezeu; a fi soţi, făcând să crească în noi capacitatea de a ne dărui şi de a-l primi pe celălalt ca pe un dar; a ajunge să devenim taţi şi mame, comunicând cu generozitate darul vieţii şi formându-i pe copii să-l iubească. Astfel, ea este loc al mijlocirii între antropologie şi credinţă, răscruce a verificării corespondenţei dintre trăirea umană şi Evanghelie, terminal în care se realizează cu fineţe misiunea Bisericii. Cuvinte cheie: Sf. Treime, familia, caritatea conjugală, teologia trupului, misiune, biserica familiei, sacramentalitatea căsătoriei, Euharistie, nupţialitatea, paternitate, maternitate, trup, sexualitate  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă