Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1 din 2007  
         
  Articol:   DE LA CĂDEREA COMUNISMULUI LA INTEGRAREA EUROPEANĂ, DE LA RENAŞTEREA DIN PROPRIA „CENUŞĂ” SPRE UN NOU AVÂNT EUROPEAN (BISERICA GRECO-CATOLICĂ ROMÂNĂ, UNITĂ CU ROMA, TRECUT, PREZENT ŞI VIITOR, ÎN PERIODA POSTCOMUNISTĂ / DALLA CADUTA DEL COMUNISMO ALL’INTEGRAZIONE EUROPEA, DALLA RINASCITA DALLE PROPRIE „CENERI” VERSO UN NUOVO SLANCIO EUROPEO (LA CHIESA GRECO-CATTOLICA ROMENA, UNITA CON ROMA, PASSATO, PRESENTE E FUTURO, NEL PERIODO POST-COMUNISTA).

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Ca urmare a solicitării primite din partea forurilor bisericeşti şi internaţionale de a se prezenta „viziunea pastorală de viitor şi liniile de dezvoltare ale Bisericii noastre cu privire la misiune, educaţie, cateheză şi Caritas”, s-a pregătit un text ce sintetizează drumul parcurs de BRU in ultimii şaisprezece ani: „De la căderea comunismului la integrarea europeană, de la renaşterea din propria «cenuşă» spre un nou avant european”. Conferinţa a fost susţinută la Roma, in 23 ianuarie 2007, la cea de-a 76-a intalnire organizată cu asociaţiile şi fundaţiile de ajutorare a Bisericilor orientale (R.O.A.C.O.), sub inalta prezidenţă a prea fericirii sale Ignace Moussa card. Daoud, Prefectul congregaţiei pentru Bisericile orientale şi avand ca moderator pe rev. mons. Phillippe Brizard, Preşedinte al asociaţiei Oeuvres d’Orient, in prezenţa a 76 de membri ai R.O.A.C.O. din diferite continente.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă