Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1 din 2007  
         
  Articol:   MONUMENTE VOTIVE DIN PIATRĂ ŞI REFLEXIA LOR SOCIALĂ ŞI ETNICĂ. STUDIU DE CAZ: POROLISSUM (DACIA POROLISSENSIS) / VOTIVDENKMÄLER AUS STEIN UND IHRE SOZIALE UND ETHNISCHE WIDERSPIEGELUNG FALLSTUDIE: POROLISSUM (DACIA POROLISSENSIS).

Autori:  NICOLAE GUDEA.
 
       
         
  Rezumat:  Autorul trece în revistă, într-un repertoriu scurt, patru categorii de monumente votive din piatră: inscripţii votive, monumente votive cu inscripţie, plăci şi reliefuri votive, precum şi statui şi statuete votive. Au fost identificate astfel (în repertoriu) 15 inscripţii votive, 2 monumente votive cu inscripţie, 5 plăci şi reliefuri votive şi 14 statui şi statuete votive. Mai există însă numeroase fragmente de monumente de piatră nu însă deajuns de întregi pentru a putea fi determinate sigur. Acestea nu au fost înregistrate în repertoriul de faţă.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă