Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1 din 2006  
         
  Articol:   POSIBILĂ STRATEGIE PENTRU REORGANIZAREA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI TEOLOGIC ÎN BISERICA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ / POSSIBILE STRATEGIA PER LA RIORGANIZZAZIONE DELL’INSEGNAMENTO TEOLOGICO NELLA CHIESA ROMENA UNITA CON ROMA, GRECO-CATTOLICA.

Autori:  IOAN MITROFAN.
 
       
         
  Rezumat:  Posibilă strategie pentru reorganizarea învăţământului teologic în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică. În contextul implementării sistemului Bologna în învăţământul universitar românesc, studiile teologice greco-catolice se cer reorganizate. În prezentul articol, autorul dezvoltă în acest sens câteva idei foarte pertinente, care nu se doresc mai mult decât o schiţă pentru reorganizarea Facultăţii de Teologie Greco-Catolică, viitorul având a le confirma valabilitatea.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă