Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1 din 2006  
         
  Articol:   SCURT ISTORIC AL FACULTĂŢII DE TEOLOGIE GRECO-CATOLICĂ A UNIVERSITĂŢII „BABEŞ-BOLYAI” (CLUJ) / ESQUISSE D’UNE HISTOIRE DE LA FACULTE DE THEOLOGIE GRECQUE-CATHOLIQUE DE L’UNIVERSITE BABES-BOLYAI (CLUJ).

Autori:  ALIN SEBASTIAN TAT.
 
       
         
  Rezumat:  Scurt istoric al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică a Universităţii „Babeş-Bolyai” (Cluj). Facultatea de Teologie Greco-Catolică are o istorie relativ scurtă, fiind fondată în 1991. În prezent, funcţionează trei departamente (Cluj, Blaj, Oradea) cu diverse specializări (teologie pastorală, teologie didactică, teologie socială, teologie-filosofie, teologie-istorie, teologielitere), iar numarul studenţilor în ultimii ani variază în jurul cifrei de 500. Facultatea se înscrie în coordonatele învaţământului teologic catolic contemporan şi propune o formare plurală, care cuprinde atât cunoaşterea tradiţiei creştine bizantine cât şi a celei latine, precum şi dialogul cu filozofia şi cu ştiinţele socio-umane.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă