Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1 din 2006  
         
  Articol:   STRUCTURA DE ÎNVĂŢĂMÂNT A FACULTĂŢII DE TEOLOGIE GRECOCATOLICĂ SF. ATANASIU DIN NYÍREGYHAZA ÎN TRECUT ŞI ASTĂZI / DIE UNTERRICHTSSTRUKTUR AN DER HEILIGEN ATHANASIUS GRIECHISCH-KATHOLISCHEN THEOLOGISCHEN HOCHSCHULE VON NYÍREGYHÁZA IN DER VERG.

Autori:  JANKA FERENC.
 
       
         
  Rezumat:  Structura de învăţământ a Facultăţii de teologie grecocatolică Sf. Atanasiu din Nyíregyhaza în trecut şi astăzi. Autorul începe prin a prezenta structura de învăţământ în contextul vieţii Bisericii şi al formării clerului. Biserica este o comunitate care poartă trăsăturile imaginii Treimii. Preotul este o persoană care ar trebui să trăiască cu Dumnezeu în şi pentru această comunitate. Fiecare efort pentru educaţia în domeniul intelectual, spiritual şi pastoral îşi poate atinge scopul şi poate dobândi un sens numai dacă rămâne în acest context al comuniunii de iubire cu Dumnezeu.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă