Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1 din 2005  
         
  Articol:   PREZENTAREA CĂRŢII - ISTORIA ŞI AVATARURILE EI ÎN VIZIUNEA UNUI SPIRIT OLIMPIAN. CAMIL MUREŞANU, ÎN TEMPLUL LUI IANUS. STUDII ŞI GÂNDURI DESPRE TRECUT ŞI VIITOR.

Autori:  IOAN SILVIU NISTOR.
 
       
         
  Rezumat:  Un moment editorial de mare însemnătate a avut loc nu demult în municipiul Cluj-Napoca, prin apariţia cărţii În templul lui Ianus, sub semnătura prestigioasă a acad. Camil Mureşanu. Eruditul profesor îşi face cunoscute intenţiile în Cuvânt înainte, plasat sub genericul Privelişti fugare din „marea trecere”, în formulări sobre şi pline de înţelesuri. Tematica bogată şi diversă a cărţii nu înseamnă, în opinia autorului, decât mărturisirea unei disponibilităţi pentru mai multe „concepţii şi maniere din unghiul cărora aventura umană să poată fi privită”, ceea ce sugerează, implicit, neacceptarea unilateralităţii pedante.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă