Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1 din 2005  
         
  Articol:   RECENZII - GEORGE HANCOCK-ŞTEFAN, IMPACTUL REFORMEI ASUPRA ROMÂNILOR ÎNTRE 1517-1645, EDITURA CARTEA CREŞTINĂ, ORADEA 2003.

Autori:  NICOLAE GUDEA.
 
       
         
  Rezumat:  Cartea reprezintă un fel de nr. 4 (renumerotat) într-o serie numită cam pompos „Teze”, serie a editurii mai sus numite din Oradea, care îşi propune „să promoveze gândirea evanghelică de nivel academic din România”. Din păcate gândirea aceasta evanghelică este cam aeriană şi simplistă (în acest caz) şi deloc „gândire”(!), iar aşa zisul nivel academic lasă mult de dorit (dacă cineva va admite cu raţiune că un asemenea produs poate fi „gândit” la nivel academic). Voi argumenta aceste afirmaţii mai jos, făcând o încercare de recenzie. Voi face câteva observaţii uşor critice pentru ca cititorii nostri şi studenţii să nu cadă în asemenea greşeli.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă