Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1 din 2005  
         
  Articol:   RECENZII - PLINIUS, NATURALIS HISTORIA. ENCICLOPEDIA CUNOŞTINŢELOR DIN ANTICHITATE, EDITURA POLIROM, IAŞI, I (2001), II (2001), III (2002), IV (2003), V (2004).

Autori:  NELU ZUGRAVU.
 
       
         
  Rezumat:  Începând din 2001, un colectiv de clasicişti coordonat de Ioana Costa a iniţiat publicarea, la editura ieşeană „Polirom”, a uneia dintre cele mai interesante opere de la sfârşitul veacului I d. H. - Naturalis historia a lui Plinius cel Bătran. Această vastă enciclopedie, tradusă acum pentru prima dată în limba română, conţine un impresionant cumul de cunostinţe, informaţii, însemnări, curiozităţi, deosebit de instructive pentru lectorul pasionat de antichităţi, dar din care poate trage profit şi specialistul în istorie, antropologie, geografie, meteorologie, geologie, zoologie, botanică, astronomie, medicină, farmacologie etc.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă