Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1 din 2004  
         
  Articol:   PREOTUL DR. SILVESTRU AUGUSTIN PRUNDUS ÎNTRE RESCRIPTUL ÎMPĂRATULUI TRAIANUS PRIVIND PE CREŞTINI ŞI RECOMANDAREA GENERALULUI C. IOANA PRIVIND PE GRECO-CATOLICI.

Autori:  NICOLAE GUDEA.
 
       
         
  Rezumat:  Le père dr. Silvestru Augustin Prundus entre le rescrite de l’empreur Trajan concernant les chrétiens et la recommandation du général C. Ioana concernant les gréco-catholiques. Le 26 avril 1983, le père dr. Silvestru Augustin Prundus, ordinarius loci de l’Eveche clandestin Greco-Catholique de Cluj-Gherla a été convoqué par le responsable de la Sûreté au niveau de Cluj, le général Constantin Ioana, afin de rendre compte de toute une série d’actions de l’Église clandestine (dont il était le responsable).  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă