Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA - Ediţia nr.1 din 2004  
         
  Articol:   LIDERII GRECO-CATOLICI AI GENERAŢIEI PAŞOPTISTE TRANSILVĂNENE DESPRE REORGANIZAREA BISERICII ROMANE UNITE. DOUĂ STUDII DE CAZ: SIMION BĂRNUŢIU ŞI AUGUST TREBONIU LAURIAN.

Autori:  REMUS CÂMPEANU.
 
       
         
  Rezumat:  La position de quelques représentants gréco-catholiques du mouvement révolutionnaire (1848) à l’égard de la réorganisation de l’Église Roumaine Unie: Simion Bărnutiu et August Treboniu Laurian.Parmi toutes les opinions à l’égard de la reorganisation de l’Église Roumaine Unie sotenues plus ou moins fermement dans une époque profondément marquée par le désir de modernisation, entre les plus représentatives pour la pensée de l’entiere génération revolutionnaire sont celles formulées par Simion Bărnuţiu et August Treboniu Laurian.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă