Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA LATINA - Ediţia nr.2 din 2009  
         
  Articol:   DIALOG ÎNTRE TRECUT ŞI PREZENT – RECEPŢIA MOŞTENIRII IEZUIŢILOR ÎN DIECEZA DE SATU-MARE DIN SECOLELE 19 ŞI 20 ÎN CONTEXT DE ISTORIE BISERICEASCĂ / DIALOG ZWISCHEN VERGANGENHEIT UND GEGENWART – DIE KIRCHENGESCHICHTLICHE REZEPTION DES JESUITEN-ERBES IN DER DIÖZESE SATHMAR (RUMÄNIEN) IM 19. UND 20. JAHRHUNDERT.

Autori:  KLÁRA CSISZÁR.
 
       
         
  Rezumat:  Acest studiu indică perspective ale prezentului, care urmează să fie obţinute din înţelegerea trecutului, şi care astfel contribuie la modelarea viitorului. Lucrarea face referinţă la o sută de ani de activitate ale călugărilor iezuiţi în Dieceza de Satu Mare. Cercetarea istoriografică în acest domeniu a adus la lumină realităţi necunoscute anterior, sau inexplicabile până în prezent. Roadele acestui veac de prezenţă activă a iezuiţilor sunt încă întălnite şi astăzi în viaţa spirituală intensă a credincioşilor, şi în forma unei activităţi caritative împletită cu dragoste. Pe baza acestor roade concrete poate fi construită şi activitatea pastorală curentă a Diecezei de Satu Mare.

Cuvinte-cheie: Societatea lui Isus, spiritualitate iezuită, provincie maghiară a iezuiţilor, staţiile Szathmariensis, Fundatia în Satu Mare, devotamentul Inimii Sacre, Satu Mare
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă