Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA LATINA - Ediţia nr.2 din 2009  
         
  Articol:   „HYMNUS SERAPHICUS” LA ISAIA – ANALIZAREA RĂDĂCINILOR VETERO-TESTAMENTARE AL CÂNTECULUI SANCTUS / DER JESAJISCHE „HYMNUS SERAPHICUS“ – UNTERSUCHUNG DER ALTTESTAMENTLICHEN WURZELN DES SANCTUS-GESANGES.

Autori:  DÁVID DIÓSI.
 
       
         
  Rezumat:  Articolul de faţă are ca scop analizarea cântecului Sanctus în contextul lui original. Acest cântec este cu drept intitulat ca imn serafic. În viziunea lui Isaia, serafii sunt aceea, care într-o formă responsală cântă despre sanctitatea lui Dumnezeu. Ei sunt care proclamă această sanctitate. Pentru profet întrebarea: cine este această fiinţă misterioasă?, de rang secundar; mult mai important este conţinutul cântecului. Mesajul fundamental a scenei se află în cuvintele rostite de buzele sarafiilor, precum şi în comportamentul acestora în prezenţa lui JHWH.

Cuvinte-cheie: Sanctus, imnul serafic, Isaia, vocaţia lui Isaia, Is. 6,1–4, serafimi, Serafim, Sabaoth, Zebaoth, sfinţenia lui Dumnezeu.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă