Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA LATINA - Ediţia nr.2 din 2009  
         
  Articol:   KOINONIA CA CENTRUL UNITĂŢII BISERICII – CONCEPTUL CENTRAL AL CONFERINŢEI MONDIALE PENTRU CREDINŢĂ ŞI CONSTITUŢIE BISERICEASCĂ DE LA SANTIAGO DE COMPOSTELA (1993) / DIE MITTE DER EINHEIT DER KIRCHE ALS KOINONIA – ZUM ZENTRALBEGRIFF DER 5. WELTKONFERE.

Autori:  JÁNOS VIK.
 
       
         
  Rezumat:  Noţiunea de koinonia joacă un rol deosebit în conceptul de unitate a bisericii. Rolul crucial a acestei idei a fost dezvoltat la a 5-a conferinţă mondială pentru credinţă şi constituţie bisericească, care a avut loc în 1993 la Santiago de Compostela. În acest sens koinonia este pe deoparte un dar, iar pe de altă parte o chemare. Această diferenţă trebuie înţeleasă ca exprimare a unei tensiuni eshatologice.

Cuvinte-cheie: Unitatea Bisericii, Koinonia, mărturisirea credinţei, practicarea credinţei, sacrament, apostolicitate, slujire, ministerul petrin, revendicarea supremaţiei, integritatea creaţiei, împărăţia lui Dumnezeu, caracterul prioritar al darului de koinonia
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă