Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA LATINA - Ediţia nr.1 din 2011  
         
  Articol:   ROLUL CREDINŢEI ÎN EXPERIENŢA SENSULUI EXISTENŢEI ŞI CONTRIBUŢIA ACESTEIA LA BUNĂSTAREA FIZICĂ / THE ROLE OF EXPERIENCING MEANINGFULNESS RELATED TO RELIGIOUS FAITH IN PHYSICAL WELL-BEING.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Factorii psihosociali au o contribuţie majoră pe de o parte la menţinea bunăstării fizice şi la evoluţia favorabilă a bolilor cronice, pe de altă parte în patogeneza unor boli. Factori precum suportul social şi credinţa pot contribui la păstrarea sănătăţii. Acest studiu explorează experienţa sensului existenţei, un concept introdus de Viktor E. Frankl, fondatorul curentului de logoterapie. Conform acestei şcoli existenţa umană este axată pe descoperirea şi împlinirea sensului existenţei, iar eşecul acestei căutări duce la diverse tulburări mentale şi fizice. Acest studiu urmăreşte corelaţia dintre convingerile religioase şi experienţa sensului existenţei, precum şi contribuţia acestor factori la menţinerea bunăstării fizice.

Cuvinte-cheie: bunăstare, semnificaţie, logoterapie, credinţă religioasă.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă