Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA LATINA - Ediţia nr.1 din 2011  
         
  Articol:   ACTIVITATEA CERCULUI MAJLÁTH ÎN RÂNDURILE STUDENŢILOR UNIVERSITĂŢII CLUJENE ÎN TIMPUL PREŞEDINŢIEI LUI ÁRON MÁRTON / THE ACTIVITY OF THE MAJLÁTH CIRCLE OF THE UNIVERSITY STUDENTS FROM CLUJ DURING THE PRESIDENCY OF ÁRON MÁRTON.

Autori:  JUDIT OZSVÁTH.
 
       
         
  Rezumat:  Anii preşedinţiei lui Áron Márton, viitor episcop al Diecezei de Alba Iulia, au avut un rol decisiv în istoria Cercului studenţesc întemeiat de Liga Catolică Transilvană a Naţiunilor în 1928, viitorul Cerc Majláth, şi implicit în istoria universităţii clujene. Áron Márton a reorganizat studenţimea catolică, a creat şi condus un Seminar Social, şi a iniţiat un număr semnificativ de programe. Studiul analizează diversele iniţiative ale lui Áron Márton.

Cuvinte-cheie: student, societate, studenţime catolică, mişcarea studenţească, asistenţă socială
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă