Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA THEOLOGIA CATHOLICA LATINA - Ediţia nr.1 din 2011  
         
  Articol:   DE LA UN PUNCT DE VEDERE ECONOMIC LA UNUL TEOLOGIC ÎN ETICA ECONOMICĂ ŞI DE AFACERI / VON DER ÖKONOMISCHEN ZU EINER THEOLOGISCHEN WIRTSCHAFTS- UND UNTERNEHMENSETHIK.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Idea de bază în etica economică şi de afaceri este – din punctul de vedere economic – idea regulativă de îmbunătăţire a situaţiei tuturor, care se concentrează pe crearea unui lege-cadru, unde se află şi locul moralităţii. Acest studiu scoate la iveală necesitatea suplimentării etosului la fiecare acţiune în economie şi în afaceri. O etică teologică în economie şi afaceri se basează pe un etos creştin de acţiune la nivel macro şi micro, şi duce la un stil nou la nivelul gestionării angajaţilor, respectiv la o cultură nouă de afaceri.

Cuvinte-cheie: etică teologică, etică economică, interes personal, lege-cadru, costuri de tranzacţie, gestionarea angajaţilor, responsabilitatea discursului, demnitate personală, personalizare
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă