Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2018  
         
  Articol:   REVIZUIND ISTORIA DE FAMILIE: FICȚIUNEA IRLANDEZĂ RECENTĂ ȘI AVATARURILE MEMORIEI / REVIEWING FAMILY HISTORY: RECENT IRISH FICTION AND THE AVATARS OF MEMORY.

Autori:  VIRGIL STANCIU.
 
       
         
  Rezumat:  
Revizuind istoria de familie: ficțiunea irlandeză recentă și avatarurile memoriei. Articolul de față încearcă să demonstreze faptul că una dintre trăsăturile detectabile în romanul irlanez al sfârșitului de veac XX este interesul reînnoit pentru istorie, de această dată nu atât în marile schimbări istorice care au fascinat întotdeauna romancieriii și dramaturgii, cât mai degrabă față de „micile istorii” despre indivizi și despre familii. Împletite împreună, aceste frânturi de istorii de familie, pot fi citite drept o biografie neoficială (ficțională?) a unei națiuni.

Cuvinte cheie: biografie ficțională, trecutul imaginat, formă multi-stratificată
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă