Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2022  
         
  Articol:   TURNURA COSMOPOLITĂ RE-ORIENTALIZATĂ ÎN THE GHOST BRIDE DE YANGSZE CHOO / THE RE-ORIENTALISED COSMOPOLITAN TURN IN YANGSZE CHOO’S THE GHOST BRIDE.

Autori:  SANGHAMITRA DALAL, DAVID H.J. NEO.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbphilo.2022.3.25

Article history: Received: 22 May 2022; Revised: 15 August 2022; Accepted: 20 August 2022; Available online: 20 September 2022; Available print: 30 September 2022
pp. 241-256

VIEW PDF

FULL PDF

Rezumat: Turnura cosmopolită re-orientalizată în The Ghost Bride de Yangsze Choo. Bestsellerul magic-realist The Ghost Bride (2013) de Yangsze Choo a fost adaptat într-un serial original difuzat de Netflix în anul 2020. Când mâna protagonistei Pan Li Lan este cerută de răposatul Lim Tian Ching, perspectiva devine aceea a unei “căsătorii fantomatice” sau a unei “nunți spiritiste,” cu ea ca mireasă fantomă. Date fiind problemele financiare cu care se confruntă familia Pan, Li Lan se vede nevoită să ia în considerare propunerea macabră a bogatei și puternicei familii Lim. Prezentul articol discută seria ecranizată de Netflix după romanul The Ghost Bride ca o formă de cosmopolitism metropolitan re-orientalizat, conceput pentru consumul global pe piața culturală globală actuală. Amplasată în Malacca, oraș-port colonial cosmopolit în anul 1893, producția exploatează cultura de elită a comunității chineze Peranakan și o re-orientalizează. Vom examina, așadar, dinamica re-orientalismului și cosmopolitismului cu intenția de a demonstra că producția The Ghost Bride marchează o turnură cosmopolită re-orientalizată în reprezentarea unei culturi locale pentru un public global.

Cuvinte-cheie: re-orientalism, cosmopolitism metropolitan, realism magic, chinezi Peranakan, The Ghost Bride
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă