Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2022  
         
  Articol:   CĂTRE O LITERATURĂ DESCENTRALIZATĂ / TOWARDS A DECENTRALIZED LITERATURE.

Autori:  MIHAELA VANCEA.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbphilo.2022.3.19

Article history: Received: 22 May 2022; Revised: 25 August 2022;Accepted: 31 August 2022; Available online: 20 September 2022; Available print: 30 September 2022
pp. 151-164

VIEW PDF

FULL PDF

Rezumat: Către o literatură descentralizată. Scopul acestei lucrări este de a evidenția modul în care Istoria Literaturii Române Contemporane scrisă de Mihai Iovănel deschide noi căi de interpretare a literaturii, dar și a identității culturale. Specificul transnațional devine în acest sens un teren ofertant care permite deschiderea unei discuții mai largi cu privire la identitatea noastră națională și globală în contextul profundei dezvoltări tehnologice. În acest sens, voi completa exemplele menționate de criticul literar cu studiul lui Daniel David despre psihologia poporului român pentru a evidenția noi puncte vulnerabile care ar putea să determine schimbări în viitorul apropiat al literaturii. Totodată, lucrarea încearcă să apropie umanioarele de perspectivele pe care le aduce în viitor fenomenul Web3.

Cuvinte-cheie: identitate culturală, literatura descentralizată, Web3, istorie literară, NFT
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă