Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2020  
         
  Articol:   PERSPECTIVE ÎN CARIERĂ ALE STUDENȚILOR: CARE ESTE ROLUL LIMBILOR? UN STUDIU DE CAZ ROMÂNESC / STUDENT PERSPECTIVES ON FUTURE CAREERS: WHAT IS THE ROLE OF LANGUAGES? A ROMANIAN CASE STUDY.

Autori:  A.K. BJØRGE, SANDA TOMESCU BACIU, S. WHITTAKER.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2020.3.04
Published Online: 2020-09-30
Published Print: 2020-09-30
pp. 49-64
FULL PDF

Perspective în carieră ale studenților: Care este rolul limbilor? Un studiu de caz românesc. Articolul explorează motivația cursanților, în rândul studenților români care studiază norvegiană la nivel licență. Articolul se concentrează asupra opiniilor studenților asupra oportunităților de carieră și asupra modului în care abilitățile lor lingvistice pot deschide diferite posibilități în carieră legate de această limbă. Două cohorte de studenți au fost intervievate. A doua cohortă a efectuat stații în companii internaționale, ceea ce s-a reflectat în interviurile acestui grup. Studiul adoptă o perspectivă plurilingvă, cu accent pe rolul limbii engleze în Europa. Studiul oferă perspective asupra pieței muncii care implică competența în limbile minore și perspectivele studenților care intră pe această piață a muncii în ceea ce privește satisfacția la locul de muncă.

Cuvinte-cheie: cursanți de limbă, limbi minore, motivație, traseu în carieră, satisfacție la locul de muncă.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă