Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2017  
         
  Articol:   ADOLESCENȚĂ ȘI TRAUMĂ. RELAȚIA MAMĂ - FIICĂ ÎN HVA ER DET MED MOR, DE VIGDIS HJORTH / ADOLESCENCE ET TRAUMA. LA RELATION MÈRE - FILLE DANS HVA ER DET MED MOR.

Autori:  ROXANA-EMA DREVE.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2017.3.15

Published Online: 2017-09-30
Published Print: 2017-09-30

FULL PDF

Adolescență și traumă. Relația mamă - fiică în Hva er det med mor, de Vigdis Hjorth. Figura mamei a fost subiect de dezbatere în literatura norvegiană, în special începând cu anii 1970. Deși autorii au insistat la început asupra rolului femeilor într-o societate în plină dezvoltare din punct de vedere economic, social și politic, astăzi accentul se pune mai ales pe transparența relațiilor de familie. Tendința de a spune totul despre familie și despre sine a devenit astfel un adevărat fenomen în ultimii ani. Intenția noastră în acest articol este de a analiza relațiile intergeneraționale care apar în romanul lui Vigdis Hjorth, Ce se întâmplă cu mama mea?, pentru a vedea în ce măsură figura mamei influențează soarta și cursul moral și psihosomatic al copilului său.

Cuvinte cheie: adolescență, mamă, traumă, alcool, singurătate, identitate.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă