Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2017  
         
  Articol:   BANDĂ DESENATĂ ȘI TRANSMITERE A ISTORIEI RECENTE: RDG, CĂDEREA ZIDULUI ȘI REUNIFICAREA / BANDE DESSINÉE ET TRANSMISSION DE L’HISTOIRE RÉCENTE : RDA, CHUTE DU MUR ET RÉUNIFICATION.

Autori:  CATHERINE TEISSIER.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2017.3.08

Published Online: 2017-09-30
Published Print: 2017-09-30

FULL PDF

Bandă desenată și transmitere a istoriei recente: RDG, căderea Zidului și reunificarea. Prin analiza a trei exemple de bandă desenată apărută recent în Germania, acest articol prezintă condițiile în care sursa în discuție se dovedește a fi un vector eficient pentru transmiterea trecutului recent al Germaniei (viața în RDG, căderea Zidului și reunificarea), precum și pentru discutarea unor chestiuni precum viața într-o dictatură, posibilitățile de rezistență, implicațiile alegerilor individului de a se supune, rebelii sau complicitatea într-un regim represiv. Cele trei exemple alese permit să se stabilească o primă tipologie, luând în considerare autenticitatea și cercetarea istorică, pe de o parte, preocuparea pedagogică, pe de altă parte, precum și, în cele din urmă, rolul cititorului.

Cuvinte cheie: bandă desenată nonficțională, transmitere a istoriei, RGD, schimbare
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă