Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   LA GRANDE GUERRA. STORIA DI NESSUNO. ALESSANDRO DI VIRGILIO ȘI DAVIDE PASCUTTI : UTILIZAREA EDUCAȚIONALĂ A UNEI PROPUNERI ROMAN GRAFIC ÎN CLASA LIMBĂ STRĂINĂ / LA GRANDE GUERRA. STORIA DI NESSUNO, D’ALESSANDRO DI VIRGILIO ET DAVIDE PASCUTTI : PROPOSITION D’EXPLOITATION PÉDAGOGIQUE D’UN ROMAN GRAPHIQUE EN CLASSE DE LANGUE VIVANTE.

Autori:  YANNICK GOUCHAN.
 
       
         
  Rezumat:  La Grande Guerra. Storia di nessuno. Alessandro Di Virgilio și Davide Pascutti : utilizarea educațională a unei propuneri roman grafic în clasa limbă străină. Contribuția noastră include prezentarea a două secvențe de predare în clasa italiană, începând cu materialul oferit de un roman grafic despre primul război mondial în Italia. Analiza de imagini și text va evidenţia modul în care mass-media contribuie la înțelegerea unui eveniment crucial în istorie. Acesta va arăta, de asemenea, beneficiile educaționale ale unui roman grafic pentru o audiență de elevi de nivel avansat italian.

Cuvinte cheie : roman grafic, italian, didactic, Primul Război Mondial.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă