Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   ILUSTRAȚIILE DESPRE NECUNOSCUT ALE LUI KNUD LEEM: O DESCRIERE A LIMBII LAPONE DIN FINNMARK ȘI A TRADIȚIEI EUROPENE / KNUD LEEM’S ILLUSTRATION OF THE UNFAMILIAR: A DESCRIPTION OF THE LAPPS OF FINNMARK AND THE EUROPEAN TRADITION.

Autori:  JAHN HOLLJEN THON.
 
       
         
  Rezumat:  Ilustrațiile despre necunoscut ale lui Knud Leem: O descriere a limbii lapone din Finnmark și a tradiției europene. Acest articol analizează următoarele aspecte: Pot oare teoriile moderne despre pictograme să reprezinte o cheie a înțelegerii unei ilustrații din anii 1760? Reușește Leem să se distanțeze de neînțelegerile criticii anterioare europene privind iconografia laponă? Tema principală a articolului este aceea de a vedea dacă Leem aprobă iconografia sami tradițională sau dacă se distanțează de teoriile anterioare.

Cuvinte cheie: reprezentări iconografice lapone, teorii despre pictograme
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă