Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2016  
         
  Articol:   ANXIETATEA LUI KNUT HAMSUN ÎN PRIVINȚA LUI HENRIK IBSEN – ROMANCIERUL VS DRAMATURGUL / KNUT HAMSUN´ S ANXIETY OF HENRIK IBSEN - THE NOVELIST VS THE DRAMATIST.

Autori:  HENNING HOWLID WÆRP.
 
       
         
  Rezumat:  Anxietatea lui Knut Hamsun în privința lui Henrik Ibsen – romancierul vs dramaturgul. Acest articol analizează legătura dintre romancierul norvegian Knut Hamsun și compatriotul său, dramaturgul Henrik Ibsen. Criticându-l pe Ibsen, Hamsun încearcă să se afirme el însuși în domeniul literaturii. În termenii lui Harold Bloom, Hamsun îl interpretează greșit pe Ibsen, dintr-o anxietate față de influența acestuia. Knut Hamsun este enervat de Henrik Ibsen ca persoană. Îi displace poetica lui Ibsen. Articolul examinează modul în care Hamsun desconsideră genul dramatic, susținând faptul că scrierile lui Hamsun se hrănesc, în ciuda a ceea ce afirmă autorul, din însuși Henrik Ibsen. 

Cuvinte cheie: Knut Hamsun, Henrik Ibsen, influență, roman, dramă.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă