Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2022  
         
  Articol:   RELAȚIILE DINTRE NATURĂ-TRANSCENDENȚĂ ȘI EU-NATURĂ ÎN LIRICA LUI SÁNDOR WEÖRES / NATURE-TRANSCENDENCE AND SELF-NATURE RELATIONS IN SANDOR WEÖRES’S POEMS.

Autori:  LÁSZLÓ SZILÁRD SZILVESZTER.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbphilo.2022.2.21

Article history: Received: 15 March 2022; Revised: 9 May 2022; Accepted: 22 May 2022; Available online: 30 June 2022; Available print: 30 June 2022
pp. 361-372

VIEW PDF

FULL PDF

Rezumat: Relațiile dintre natură-transcendență și eu-natură în lirica lui Sándor Weöres. În poeziile lui Sándor Weöres flora și fauna nu sunt doar un fel de decor, un fundal alegoric/metaforic care servește la reprezentarea alienării eului, la experiența unui univers haotic al secolului XX, ci mai degrabă realitatea entităților independente de conștiința subiectivă, o realitate care poartă în ea însăși secretele uitate ale Creației și care indică, în mod evident, spre un scop final, un sens transcendent. Lucrarea de față, examinează modul în care relația dintre eu și natură poate fi legată de viziunea specifică asupra lumii și experiențele transcendentale ale acestei lirici.

Cuvinte-cheie: poezie maghiară, literatura secolului 20, timp și eternitate, natură, credință
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă