Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2021  
         
  Articol:   STRUCTURA GRUPULUI NOMINAL DIN LIMBA ENGLEZĂ / MODIFICATION VERSUS COMPLEMENTATION IN THE STRUCTURE OF ENGLISH NOUN PHRASES.

Autori:  ALINA PREDA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2021.2.17
Published Online: 2021-06-30
Published Print: 2021-06-30
pp. 251-266
FULL PDF

Structura grupului nominal din limba engleză. Se remarcă, ȋn structura sintagmelor nominale din limba engleză, constituenți greu de clasificat ca realizând complementarea sau tipul de determinare cunoscut ȋn engleză drept modification (ȋn contrast cu cel numit determination, foarte ușor de identificat), ceea ce a dat naștere unor analize contradictorii ȋn literatura de specialitate. Pornind de la dificultăţile în analiză create de similaritatea anumitor elemente direct dependente sintactic de termenul nominal cu rol de centru al respectivului grup, acest articol examinează structura sintagmelor nominale aşa cum este ea prezentată în gramatica practică a limbii engleze, prin analiza comparativă a diferitelor publicaţii de acest gen.

Cuvinte-cheie: complementare, determinare, predeterminare, postdeterminare, complement, sintagme nominale
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă