Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2021  
         
  Articol:   ARTĂ, PROFUNZIME ŞI AFECT ÎN IARNA: CONTEXTE METAMODERNISTE ÎN ROMANUL LUI ALI SMITH / ART, DEPTH AND AFFECT IN WINTER: METAMODERNIST CONTEXTS OF ALI SMITH’S NOVEL.

Autori:  SOŇA ŠNIRCOVÁ.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2021.2.11
Published Online: 2021-06-30
Published Print: 2021-06-30
pp. 159-174
FULL PDF

Artă, profunzime şi afect în Iarna: Contexte metamoderniste în romanul lui Ali Smith. Această lucrare se ocupă de romanul Winter de Ali Smith prin prisma teoriei metamodernismului. Acest roman poate fi asociat cu lucrările unor autori care resping sofisticarea cinică a artei postmoderniste şi îşi însuşesc strategiile postmodernismului pentru a se concentra pe autenticitate, sinceritate şi afect. Bazându-se pe Robin van den Akker, Alison Gibbons şi Timotheus Vermeulen care susţin că structura metamodernistă a sentimentului se manifestă combinând şi/sau oscilând între tropi şi procedee pre-moderniste, moderniste şi postmoderniste, autoarea apreciază că romanul lui Ali Smith este o mixtură de elemente postmoderniste, moderniste şi romantice şi cercetează modul în care aceste elemente funcţionează în producerea efectului metamodernist al romanului.

Cuvinte-cheie: metamodernism, Ali Smith, Winter, artă, profunzime, afect
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă