Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2021  
         
  Articol:   RECVIEM PENTRU O IDENTITATE: ANALIZA REPREZENTĂRILOR SINELUI ÎN SONG OF MYSELF / REQUIEM FOR AN IDENTITY: ANALYZING REPRESENTATIONS OF THE SELF IN SONG OF MYSELF.

Autori:  IOANA MUDURE-IACOB.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2021.2.06
Published Online: 2021-06-30
Published Print: 2021-06-30
pp. 79-96
FULL PDF

Recviem pentru o identitate: Analiza reprezentărilor sinelui în Song of Myself. Această lucrare explorează introspecția în experiența sinelui, deconstruind reprezentările sinelui în patru ipostaze - sinele poetic, sinele ca celălalt, sinele deist/ erou și sinele boem. Asocierea acestor ipostaze în seturi duale și opozante și distribuția acestora în dualitatea unității sizigiale are rolul de a schița o imagine punctuală a multitudinii de identificări din Song of Myself. Analiza pune în mișcare identitatea eu-lui, indicând că enigma identității este schițată de identificări specifice și independente ale sinelui cu imagini ale societății americane și ale imaginarului. Validarea Eu-lui multilateral integrat în descoperirea sinelui se face prin referirea la adresabilitatea autoscopiilor Eu-tu, într-o încercare de a reface identitatea prin filtrul cititorului.

Cuvinte-cheie: sine, identitate, autoscopii, adresabilitate, identificare
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă